Good doctor in Yeosu

Cheil Hospital

I have been living in Yeosu city-South Korea- for about two years, and in the next two years there will be an expo. Yeosu is a small city located in the southern Korean peninsula more exactly is in Chollanam-do (Chollanam Province).

Recently my wife came to accompany me for my last semester in master degree school. I feel so Happy that she is pregnant and now (November 24, 2010) entering 12th weeks (count start from the last menstruation date). Yesterday we went to 제일병원 (Cheil Hospital) for check-up her condition and our baby. We met gynecology and obstetric doctor in that hospital, by using USG (ultrasound sonar graphic) I saw our baby. My baby length is about 4.5cm, the formation of head, hands, stomach, legs are perfect.

We are lucky to have baby, and more over the doctor is very kind. He give us a discount for about 50% every time we go there. if he not give any discount, the full payment is about 27,000Won only for consultation and USG but if there is any other health test it would be more then that. Yesterday, my wife should have pregnant abnormal test, this test to check whether is there any syndrome  of down syndrome or not. the doctor said that in Korea all pregnant woman should take this test so if there is any abnormal pregnancy would be known and take any proper medical act. And this test was discounted for 50% too.

Some of doctor in Cheil hospital can speak English very well, but some are not. if you are a foreigner who stay in Yeosu and  got sick, I can recommend you to come to this hospital.

I know one doctor who has medical service in my campus, he also works in Cheil Hospital. He is a nice person who help me and my wife living in this town, Yeosu. He is the person who recommended us to came to Obgyn doctor and tell him to give discount for about 50%. And He introduced her wife to us to help us in many conditions. Now they are just like our parents in here.

I think God, Alloh Swt, sent them to us and to our baby.

Thank You Alloh.

Alhamdulillahirobbil’alamin.

 

Istilah Skripsi, Thesis, dan Disertasi

contoh buku skripsi, thesis, dan disertasiBulan-bulan genting buat kamu yang saat ini sedang berada disemester akhir. Sebelum memasuki semester ini, banyak diantara para mahasiswa mendatangi para dosen dengan maksud meminta bimbingan untuk membuat skripsi. Bahkan sudah ada yang mendatangi dosen pada semester sebelumnya agar tidak kehilangan tempat untuk mendapatkan dosen yang baik hati dan bijaksana untuk memberikan nilai yang bagus.

Continue reading

Beberapa hal yang perlu diketahui mengenai beasiswa sponsor profesor di luar negeri

Judulnya panjang amat ya, “beberapa hal yang perlu diketahui mengenai beasiswa sponsor profesor di luar negeri“, nah itu lah penekanan tulisan kali ini. kalau kamu pernah baca posting-an saya sebelumnya di (klik sini), tips-tips dibawah ini pas buat kamu yang akan menempuh jalur sponsor dari profesor di luar negeri

Betapa semangatnya kamu ingin kuliah lagi meraih gelar Master of Science, Master of Engineering atau yang lainnya. Semangat itu pun terlaksana dengan mencari cara mendapatkan beasiswa yang tersedia di luar negeri. kamu cari dari mbah Google dengan berbagaimancam kata kunci atau kamu tanya-tanya kawan yang sudah memperolehnya atau dengan tanya dosen pembimbing pas waktu kuiah S1 dulu (padahal kamu sendiri sudah lupa nama beliau, hehe).

Continue reading

Trying-Praying-Trust it to God

When someone have something to reach there are three things that required to get it. There are Trying, Praying, and Trust it to God, Alloh Swt. it very simple to do these tree things in our daily life.
for example, you want to be a smart person, by study hard every day and make friends with smart people you will feel the result. then you pray that what have you done with your study would be useful for you and your future. then just trust to God the best part for your own goodness.
God see the effort that you have done, it means the optimum work that you done would affect the result. Therefore, to get the best and good result you should done it with a good way on the process.

ibarat kata manusia itu seperti refrigerant

tahukah kamu, apa itu refrigerant? refrigerant menurut pengertian saya adalah zat atau campuran zat yang dapat dipergunakan sebagai medium untuk perpindahan energi (dalam hal ini “panas“). kenapa zat disebut “refrigerant”? karena zat/campuran zat itu biasa dipergunakan pada mesin refrigerasi (refrigeration) atau bahasa awamnya kulkas atawa AC. refrigerant akan mengikuti sebuah siklus perpindahan panas atau disebut dengan refrigeration cycle. refrigerant akan diperlakukan untuk menyerap panas, kemudian ditekan, lalu melepas panas dan relaksasi (kata refrigerant nyantai dulu, expansion). Dari empat tahapan sederhana itu akan terus berulang-ulang terus menerus.

penjelasan diatas sederhana banget dah, kalo ga ngerti bisa tanya-tanya pembuat blog ini ya.

Nah begitu juga ada kalanya manusia memiliki perlakuan yang sama seperti halnya refrigerant, yakni menyerap panas-ditekan-melepas panas-nyantai bro (expansi).  kenapa bisa diperlakukan seperti itu karena punya sifat dasar yakni dapat melakukan perpindahan panas toh..

Ada kalanya manusia menerima panas dari lingkungan, bukan karena terpaksa harus menerima. Tetapi memang sudah pada sifat dasarnya yakni menerima panas. disini saya mengibaratkan panas seperti hot issue, berita agak miring, gosip, kasak-kusuk, atau semua jenis warta deh kalo gitu ga cuman gosip aja. bingung??. bgini lho, sifat menerima panas itu adalah segala keingintahuan manusia mengenai sesuatu. apa sih? kenapa sih? ada apa gerangan? apa bener? bagaimana ceritanya? mengapa begitu sih?

betul gaa..?

Continue reading